Tree details

General informations
Tree number 32
Species Oriental plane
Size 600 cm
Recorded by Simo
Recording time June 21, 2015, 3:04 p.m.
Tree condition
  • Visible dead components
  • Hollow
  • Human impact/threats for the tree
  • Burned
  • Cutting the branches
  • Other human impact: desi este probabil cel mai vechi copac din capitala, platanul nu este ingradit si protejat. scorbura este adapost pentru oamenii strazii, facandu-se frecvent focul in interiorul lui. atat terenul cat si apa raului din preajma sa sunt poluate, crengile copacului rupte; pomul rezista si intra in vegetatie in fiecare sezon, desi nu are suficient teren, raportat la marimea sa. desi protejat, nu s-au facut lucrari de toaletate si nici fertilizare. un copac monument al naturii, lasat in plata domnului.
  • Positive interventions: primaria mun. bucuresti a identificat, marcat arborele si l-a inclus pe lista arborilor protejati prin lege; 2 placute explicative au fost montate in vecinatatea sa, dintre care una a fost furata, una exista si acum
  • Location of the tree
    Locality Bucuresti
    Latitude
    Longitude
    Location
  • in a locality, public area
  • Importance
    Platanul de la Podul Cotroceni este, alaturi de dudul din curtea Bisericii Batistei, cel mai vechi copac din Bucuresti. A fost inclus pe lista arborilor protejati si marcat de Primaria Mun. Bucuresti. Cu toate acestea este acum 'casa' pentru oamenii strazii care fac focul in interiorul scorburei sale, care i-au taiat crengile si au poluat mediul din jurul lui. Se pare ca acest copac are cel putin 300 de ani, dateaza dinainte de vremea lui Alexandru Ioan Cuza, de cand au inceput primele lucrari de canalizare a raului Dambovita. Este un arbore impresionant, urias, care uimeste prin rezistenta cu care a supravietuit intr-un spatiu atat de ingust, inconjurat de betoane si neglijat de oameni.

    You are not signed in. Please sign in in order to upload photoes.

    Steps of adoption:

    1. Register on our webpage and log in.

    2. Select a tree from the pages Map or Trees.

    3. Ask for adoption from the Tree details/Adoption page.

    4. Wait for confirmation from the administrator.

    5. Send us a short e-mail for tamas.reka@poganyhavas.ro in which kindly clarify what kind of responsibility you want to fulfill (for example regular visit of the tree and reporting about the condition of the tree; uploading new photos to the website; discussion with locals about the values of old trees; organizing programs; financial support for conservation actions on old trees and wood pastures; other innovative activities – we are happy about any initiative, just present us in an e-mail).

    Currently this tree is not adopted by anyone.