Felnőtteknek

Van Önnek kedvenc fája? Szeretne tenni valamit öreg fák megmaradásáért? Most lehetősége nyílik arra, hogy csatlakozzon egy olyan közösségbe, akik a fák csodálatán túl aktívan is tenni szeretnének értük valamit. Fogadjon örökbe egy fát!

Akár magányszemélyként, akár, baráti társaságként, munkaközösségként örökbe fogadhat egy fát vagy akár egy egész fás legelőt. Fontos, hogy az Örökbefogadó valamilyen formában gondját viselje ezeknek a fáknak. Példádul információkat oszt meg a fákról a honlapunkon, vagy közösségi fórumokon, másoknak is ráirányítva a figyelmét az öreg fák szépségére és veszélyeztetettségére.

Hatalmas szolgálatot tehet egy Örökbefogadó a fákért úgy, hogy az adott településen a helyi társadalom tagjaival egyeztet annak érdekében, hogy a fákat ne vágják ki indokolatlanul, vagy ne essenek gyújtogatások áldozatául. Választhatnak olyan öreg fákat, amelyeket benőtt a fiatal erdő és megszervezhetik a fa „kiszabadítását ebből a gyilkos ölelésből”. Ezekhez örömmel nyújtunk szakmai segítséget, ha ezt az Örökbefogadó igényli.

További részletekért kérjük lépjen velünk kapcsolatba a tamas.reka@poganyhavas.ro e-mail címen.

Az örökbefogadás lépései:

  1. Regisztráljon a weboldalra és jelentkezzen be.
  2. Válassza ki a fákat a Térképről vagy a Fák listájáról.
  3. A fa adatlapján az Örökbefogadás fül alatt igényelje az örökbefogadást.
  4. Várjon a jóváhagyásunkra.
  5. Írjon egy rövid e-mailt a tamas.reka@poganyhavas.ro e-mail címre, amelyben egyeztetjük, hogy az örökbefogadással milyen tipusú felelősséget kíván vállalni (pl. a fa rendszeres látogatása, állapotjelentés; újabb fotók feltöltése a fa adatlapjára; beszélgetés a fák értékeiről a helyi közösség tagjaival; program szervezése; öreg fák vagy fás legelők védelmének anyagi támogatása; egyéb saját kezdeményezés, ötlet – nagyon örülünk, ha vannak ilyen kezdeményezések, kérjük ossza meg ezeket velünk a fenti e-mail címen).

Jelezzük, hogy megjelenik a neve az örökbefogadott fa oldalán, ha ezt nem szeretné kérjük jelezze nekünk egy levélben a fenti e-mail címen.