Pentru adulți

Ești un admirator de arbori bătrâni? Doriți să faceți ceva pentru salvarea lor? Fii membru al comunității noastre prin adoptarea unui arbori bătrân, remarcabil.

Puteți adopta arbori bătrâni și pășuni cu arbori ca utilizator a paginii web precum și ca grup de prieteni sau colegi de muncă. În caz ideal oricine adoptă arborele are grijă de el. De exemplu împărtășește informațiile cu privire la acesta de pe pagina web a proiectului sau de pe pagina de Facebook, organizează activități de conștientizare în cadrul comunității locale despre frumusețea și vulnerabilitatea arborilor bătrâni, etc. Aveți posibilitatea să alegeți arbori în locuri unde regenerarea naturală ucide aceste arbori bătrâni, și puteți organiza salvarea acestor arbori bătrâni cu tăierea arborilor tineri. Dacă solicitați Vă putem oferi asistență profesională pentru aceste tipuri de activități.

Dacă nu aveți posibilitatea de a participa activ în salvarea arborilor bătrâni optați să oferiți sprijin financiar pentru activități de conservare sau salvare a arborilor bătrâni și pășunilor cu arbori. De exemplu plantarea de puieți pe pășuni unde nu există semințiș. Cu dispariția arborilor bătrâni se poate dispare habitatul din pășunea cu arbori.

Dar fii creativ! Aflați-vă propriul mod de a salva arborii și de a atrage și alții în acest scop! Fii mândru că faci ceva pentru natură care nu poate să se protejeze!

Pentru mai multe informații contactați-ne pe adresa de e-mail: tamas.reka@poganyhavas.ro

Etapele adoptării:

  1. Înregistrați pe pagina web și autentificați.
  2. Alegeți arborele din pagina Harta sau Arbori.
  3. Solicitați adoptarea de la Detaliile arborelui/Adoptare.
  4. Așteptați confirmarea administratorului.
  5. Trimiteți un scurt e-mail la adresa tamas.reka@poganyhavas.ro clarificând ce tip de responsabilitate doriți să împliniți (de ex. vizitarea periodică a arborelui, raportare despre condiția arborelui; încărcare imagini noi despre arbore; discuții cu localnici despre valorile arborilor bătrâni; organizare programe; sprijin financiar pentru activități de conservare a arborilor bătrâni și pășunilor cu arbori; alte activități inovative – ne bucurăm pentru orice inițiativă, vă rugăm numai să specificați/prezentați prin e-mail).

Vă rugăm să remarcați că numele dumneavoastră va apărea pe pagina arborelui, dacă nu sunteți de acord vă rugăm să ne anunțați prin e-mail.