Parteneri și colaboratori

Asociația Microregională Pogány-havas

Asociația Microregională Pogány-havas a fost fondată în 1999 din inițiativa Consiliului Județean Harghita. Membrii săi fondatori sunt consiliile locale ale celor șapte municipalități, precum și ONG-urile locale și antreprenorii. Aceste entități lucrează împreună pentru a forma obiective comune, a extinde economia locală și a dezvolta turismul. Biroul asociației este în Șumuleu-Ciuc. Lucrăm la o serie de proiecte, care au în vedere creșterea veniturilor locale, conservarea patrimoniului cultural și conservarea mediului natural. 

www.poganyhavas.ro

Barbara Knowles Fund

Barbara Knowles Fund lucrează în Transilvania din 2008 prin proiecte locale pentru îmbunătățirea veniturilor rurale, sprijinirea agriculturii tradiționale, înțelegerea ecologiei și biologiei punctelor fierbinți ai biodiversității în peisajele formate de agricultură, în special fânețele montane și pășunile lemnoase, identificarea și protejarea speciilor și habitatelor cheie și influențarea politicilor în Bruxelles și București.

Comorile naturale și culturale din această parte specială a lumii sunt strâns legate. Prin ajutarea localnicilor în a-și realiza valorile (în ambele sensuri ale cuvântului), scopul nostru este de a îmbunătăți economia rurală în contextul modern, în timp ce sprijinim activitățile, care le mențin speciale.
www.treasuresoftransylvania.org

Knepp Wildland

Un proiect de pionierat, pe un fost teren arabil și de produse lactate, având o suprafață de 1400 hectare în sud-estul Angliei. În prezent hoinăresc liber turme de copitate, care contribuie la regenerarea habitatelor. Concentrându-se pe restabilirea proceselor naturale dinamice, în doar 14 ani, proiectul a realizat revigorarea spontană a numeroaselor specii rare.

www.knepp.co.uk

Galeria Posibila

Galeria Posibilă

Preocupată de înțelegerea și studiul peisajului, Galeria Posibilă prezintă artiști ale căror lucrări permit discuții specifice artei contemporane și domeniilor conexe. În programul curatorial, aceste discuții sunt generate de interesul artiștilor, pictori și fotografi, pentru subiecte precum: identitate, transformare și memorie.

www.posibila.ro

Universitatea Sapienția - Facultatea de Științe și Arte, Cluj Napoca

 

www.sapientia.ro