Pentru copii, clase

Îți dorești o provocare nouă? Vrei să petreci mai mult timp în aer liber? Ai informații despre arbori bătrâni și mari care merită mai multă atenție? Dacă răspunsul este da, adoptă un arbore! Pe parcursul procedurii de adoptare vă veți apropia de arborele ales și de mediul înconjurător și totodată vă implicați în activități științifice și comunitare importante. În plus dacă arborele este periclitat, aveți posibilitatea de a contribui la salvarea sa.

Cine poate să adopte un arbore?

Clase școlare și grupuri de copii. În cadrul adopției ai posibilitatea de a monitoriza viața arborelui adoptat pe o perioadă de un an, de asemenea poți să aduni informații despre tradițiile și cunoștințele legate de arbore, etc.

Etapele adoptării:

  1. Înregistrați-vă pe pagina web ca grupă și autentificați-vă!
  2. Selectați arborele din pagina Hartă sau Arbori. Este important ca arborele să fie aproape de școala ta pentru că este important să vizitați periodic.
  3. Solicitați adoptarea la Detaliile arborelui/Adoptare.
  4. Aștepți confirmarea administratorului.
  5. Monitorizarea arborelui poate începe cu ajutorul foii de lucru. Foaia de lucru poate fi editată în intervalul de timp specificat și puteți să finalizați cu butonul trimitere. Aveți grijă șă o transmiteți în timp.
  6. După un an aveți posibilitatea să alegi dacă vreți să predați adoptarea la altă grupă sau vreți să continuați supravegherea arborelui.