Tanulóknak

Új kihívásra vágysz? Több időt szeretnél tölteni a szabadban? Ismersz olyan öreg, termetes fákat, amelyek több figyelmet érdemelnek? Ha igen, akkor fogadj örökbe egy öreg  fát! Az örökbefogadás során szorosabb kapcsolatba kerülsz a kiválasztott fával, a közveten környezeteddel, miközben tudományos és közösségi szempontból is fontos tevékenységet végezel. Ráadásul, ha a fád veszélybe kerül, Te lehetsz az, aki segít a megmentésében.

Ki fogadhat örökbe fát?

Iskolai osztályok, gyerekcsoportok. Az örökbefogadás során  játékos formában minimum egy éven keresztül nyomon követheted az örökbefogadott fa életét, változásait, információkat gyűjthetsz róla, a hozzá kapcsolodó hagyományokról, tudásról, stb.

Az örökbefogadás lépései:

  1. Regisztrálj a weboldalra mint osztály és lépj be.
  2. Válaszd ki a fákat a Térképről vagy a Fák listájáról. Fontos, hogy közel legyen a fa a lakhelyedhez, mert időnként meg kell látogatnod.
  3. A fa adatlapján az Örökbefogadás fül alatt igényeld az örökbefogadást.
  4. Várj egy napot a jóváhagyásunkra.
  5. Vágj bele a fa megfigyelésébe a feladatlapok segítségével. A feladatlap a megadott időintervallumon belül szerkeszthető, a feladatlap küldése gombbal tudod véglegesíteni. Figyelj arra, hogy időben visszaküldd!
  6. Egy év elteltével dönthetsz, hogy átadod valaki másnak a gondnokságot vagy folytatod a megfigyelő munkát.

Tartalmas időtöltést kívánunk!