Fa részletei

Általános infomációk
Fa sorszáma 5731
Faj Kislevelű hárs
Kerület: 480 cm
Regisztrálta Manny
Regisztrálás időpontja 2022. június 7. 14:26
Fa állapota
  • Látható elhalt részek
  • Üreges
  • Természeti érték számos madár- és darázsfészek található rajta, rengeteg rovar számára biztosít otthont, védelmet. odújában, az évtízedek alatt felhalmozódott szerves tápanyagban (kéreg, levelek stb) egy másik fafaj egyede, egy kőris gyökerezett meg. are o serie de cuiburi de păsări și viespi pe el, oferind adăpost și protecție pentru multe insecte. în cuib, în ​​nutrienții organici (scoarță, frunze etc.) acumulați de-a lungul deceniilor, a fost înrădăcinat un individ din altă specie de arbore, un frasin.
  • Emberi beavatkozás/veszélyeztetettség
  • Egyéb emberi hatás: sajnálattal kell közöljem, hogy a fát kivágták. :( a mai napon látogattam meg, és már csak a csonkját találtam, körülötte friss fűrészporral. nagyon sajnálom, hogy nem tudtam megmenteni, többet tenni a fáért, s hogy ez lett a sorsa. csalódott és szomorú vagyok, különleges fa volt...
  • Fa elhelyezkedése
    Helység Szilágycseh, Cehu Silvaniei
    Széllesség
    Hosszúság
    Elhelyezkedés
  • településen, közterület
  • Fontosság
    A település legöregebb fái közé tartozhat. A várkert többi fáihoz hasonlóan, ez is telepítve lehetett. Életkora nem ismert, de nagy valószínűséggel számos történelmi eseménynek tanúja lehetett. Poate fi unul dintre cei mai bătrâni copaci din oraș. Vârsta lui este necunoscută, dar este posibil să fi asistat la o serie de evenimente istorice.

    Nincs bejelentkezve. Jelentkezzen be fotók feltöltéséhez.

    Az örökbefogadás lépései:

    1. Regisztráljon a weboldalra és jelentkezzen be.

    2. Válassza ki a fákat a Térképről vagy a Fák listájáról.

    3. A fa adatlapján az Örökbefogadás fül alatt igényelje az örökbefogadást.

    4. Várjon a jóváhagyásunkra.

    5. Írjon egy rövid e-mailt a tamas.reka@poganyhavas.ro e-mail címre, amelyben egyeztetjük, hogy az örökbefogadással milyen tipusú felelősséget kíván vállalni (pl. a fa rendszeres látogatása, állapotjelentés; újabb fotók feltöltése a fa adatlapjára; beszélgetés a fák értékeiről a helyi közösség tagjaival; program szervezése; öreg fák vagy fás legelők védelmének anyagi támogatása; egyéb saját kezdeményezés, ötlet – nagyon örülünk, ha vannak ilyen kezdeményezések, kérjük ossza meg ezeket velünk a fenti e-mail címen).

    Ezt a fát jelenleg örökbefogdta Manny

    Az örökbefogadási történelem

    Adoption modified by TReka on 2023. március 23. 18:44
    Approved by TReka on 2023. március 23. 18:44
    Adopted by Manny on 2022.06.07. from school