Tree details

General informations
Tree number 5115
Species Pedunculate oak
Size 680 cm
Recorded by Mustatea1991
Recording time Jan. 2, 2020, 10:53 p.m.
Tree condition
 • Hollow
 • Limbs cut from the base
 • Visible node
 • Natural value: la baza trunchiului se regăsesc numeroase vizuini abandonate ale unor specii de animale neidentificate, posibil rozătoare sau chiar vulpi.
 • Human impact/threats for the tree
 • Other human impact: în apropierea stejarului au fost aruncate sticle de plastic.
 • Location of the tree
  Locality Lipia, Ilfov
  Latitude
  Longitude
  Location
 • in a landscape , forest
 • Importance
  Stejarul din nordul pădurii Căldăruşani este situat la doar 10-20 de metri în interiorul acesteia, la intersecția şoselei Mânăstirea Căldăruşani cu strada Tufanului, toponim ce face referire tocmai la acest stejarul gigantic. Acesta este situat în sudul localităţii Lipia, şi este uşor vizibil de pe şosea. Remarcabil este faptul că, deși are o dimensiune excepțională,stejarul este cunoscut doar la nivel local, iar până în momentul de faţă, nu am găsit o nici o sursă disponibilă pe internet care să precizeze existenţa sa. Circumferinţa de 680 cm la înălţimea de 130 cm îi conferă arborelui, pe baza experienţei din teren până în momentul de faţă, titlul de cel mai gros arbore de pe teritoriul judeţului Ilfov, fiind urmat de stejarul de 660 cm circumferinţă de pe teritoriul domeniului Buftea, respectiv stejarul de 650 cm din parcul Palatului Mogoşoaia. Impresionant e faptul că arborele este compus dintr-un trunchi unic, aspect ce îi conferă masivitate în partea superioară a trunchiului. La înalţimea de 5-6 metri stejarul deţine o gâlmă uriaşă circulară cu un diametru de aproximativ 150 cm. De asemenea, crengile superioare, masive, noduroase ale arborelui au scoarţa puternic degradată.

  You are not signed in. Please sign in in order to upload photoes.

  Steps of adoption:

  1. Register on our webpage and log in.

  2. Select a tree from the pages Map or Trees.

  3. Ask for adoption from the Tree details/Adoption page.

  4. Wait for confirmation from the administrator.

  5. Send us a short e-mail for tamas.reka@poganyhavas.ro in which kindly clarify what kind of responsibility you want to fulfill (for example regular visit of the tree and reporting about the condition of the tree; uploading new photos to the website; discussion with locals about the values of old trees; organizing programs; financial support for conservation actions on old trees and wood pastures; other innovative activities – we are happy about any initiative, just present us in an e-mail).

  Currently this tree is not adopted by anyone.