Fa részletei

Általános infomációk
Fa sorszáma 5115
Faj Kocsányos tölgy
Kerület: 680 cm
Regisztrálta Mustatea1991
Regisztrálás időpontja 2020. január 2. 22:53
Fa állapota
  • Üreges
  • Tőből letört ágak
  • Látható daganat
  • Természeti érték la baza trunchiului se regăsesc numeroase vizuini abandonate ale unor specii de animale neidentificate, posibil rozătoare sau chiar vulpi.
  • Emberi beavatkozás/veszélyeztetettség
  • Egyéb emberi hatás: în apropierea stejarului au fost aruncate sticle de plastic.
  • Fa elhelyezkedése
    Helység Lipia, Ilfov
    Széllesség
    Hosszúság
    Elhelyezkedés
  • a tájban , erdő
  • Fontosság
    Stejarul din nordul pădurii Căldăruşani este situat la doar 10-20 de metri în interiorul acesteia, la intersecția şoselei Mânăstirea Căldăruşani cu strada Tufanului, toponim ce face referire tocmai la acest stejarul gigantic. Acesta este situat în sudul localităţii Lipia, şi este uşor vizibil de pe şosea. Remarcabil este faptul că, deși are o dimensiune excepțională,stejarul este cunoscut doar la nivel local, iar până în momentul de faţă, nu am găsit o nici o sursă disponibilă pe internet care să precizeze existenţa sa. Circumferinţa de 680 cm la înălţimea de 130 cm îi conferă arborelui, pe baza experienţei din teren până în momentul de faţă, titlul de cel mai gros arbore de pe teritoriul judeţului Ilfov, fiind urmat de stejarul de 660 cm circumferinţă de pe teritoriul domeniului Buftea, respectiv stejarul de 650 cm din parcul Palatului Mogoşoaia. Impresionant e faptul că arborele este compus dintr-un trunchi unic, aspect ce îi conferă masivitate în partea superioară a trunchiului. La înalţimea de 5-6 metri stejarul deţine o gâlmă uriaşă circulară cu un diametru de aproximativ 150 cm. De asemenea, crengile superioare, masive, noduroase ale arborelui au scoarţa puternic degradată.

    Nincs bejelentkezve. Jelentkezzen be fotók feltöltéséhez.

    Az örökbefogadás lépései:

    1. Regisztráljon a weboldalra és jelentkezzen be.

    2. Válassza ki a fákat a Térképről vagy a Fák listájáról.

    3. A fa adatlapján az Örökbefogadás fül alatt igényelje az örökbefogadást.

    4. Várjon a jóváhagyásunkra.

    5. Írjon egy rövid e-mailt a tamas.reka@poganyhavas.ro e-mail címre, amelyben egyeztetjük, hogy az örökbefogadással milyen tipusú felelősséget kíván vállalni (pl. a fa rendszeres látogatása, állapotjelentés; újabb fotók feltöltése a fa adatlapjára; beszélgetés a fák értékeiről a helyi közösség tagjaival; program szervezése; öreg fák vagy fás legelők védelmének anyagi támogatása; egyéb saját kezdeményezés, ötlet – nagyon örülünk, ha vannak ilyen kezdeményezések, kérjük ossza meg ezeket velünk a fenti e-mail címen).

    Ezt a fát senki nem fogadta örökbe.