Detaliile arborelui

Informaţii generale
Nr arbore 103
Specie Stejar
Circumferință: 500 cm
Înregistrat de THartel
Data înregistrării 3 Iulie 2015, 11:01
Condiția arborelui
 • Scorbură
 • Intervenții umane/amenințări pentru arbore
 • Ramuri tăiate
 • Alt impact uman: arborele are crengile de jos taiate, sau rupte. se vad scorburile in lcul unor crengi. conform doamnelor cu care am discutat in fata locului, asa se pare ca unele crengi chiar s-au rupt. stejarul este veteran, al doilea ca mărime și vârstă din cluj, a fost tăiat în 2019. arborele a fost nominalizat și la competiția arborele anului. pozele arată un impact uman în creștere în imediata vecinătate a arborelui. ultima poză este făcută de dr viorel arghius. există multe exemple la nivel internațional, când se caută și se găsesc soluții pentru menținerea acestor arbori.
 • Locația arborelui
  Localitate Cluj-Napoca - Institutul de Oncologie
  Latitudine
  Longitudine
  Așezare
 • într-o localitate, zona publică
 • Importanță
  Stejarul a fost nominalizat pentru concursul Arborele Anului. Este un arbore extraordinar, cu varsta estimata de ca 350 de ani. Trunchiul este foarte gros si foarte inalt. Ar merita documentata povestea / istoria locului unde se afla. Notă martie 2019: stejarul s-a tăiat de câteva zile. Menținem totuși informația pentru informarea oamenilor. Al doilea stejar ca mărime și vârstă vârstă a municipiului Cluj este tăiat.

  Nu sunteți conectat (ă). Vă rugăm să vă conectați pentru a încărca fotografii.

  Etapele adoptării:

  1. Înregistrați pe pagina web și autentificați.

  2. Alegeți arborele din pagina Harta sau Arbori.

  3. Solicitați adoptarea de la Detaliile arborelui/Adoptare.

  4. Așteptați confirmarea administratorului.

  5. Trimiteți un scurt e-mail la adresa tamas.reka@poganyhavas.ro clarificând ce tip de responsabilitate doriți să împliniți (de ex. vizitarea periodică a arborelui, raportare despre condiția arborelui; încărcare imagini noi despre arbore; discuții cu localnici despre valorile arborilor bătrâni; organizare programe; sprijin financiar pentru activități de conservare a arborilor bătrâni și pășunilor cu arbori; alte activități inovative – ne bucurăm pentru orice inițiativă, vă rugăm numai să specificați/prezentați prin e-mail).

  În prezent, acest copac nu este adoptat de nimeni.