Detaliile arborelui

Informaţii generale
Nr arbore 1245
Specie Ulm de munte
Circumferință: 604 cm
Înregistrat de daniel.turcu
Data înregistrării 15 Martie 2016, 14:58
Condiția arborelui
  • Trunchi mort în picioare
  • Valoare naturală: arborele a suferit in trecut o ruptura in coroana - una din ramurile principale a fost rupta de vant (probabil). rana s-a vindecat in timp. pe contraforti se observa prezenta putregaiului, care se extinde in interiorul trunchiului. arborele s-a uscat in 2014, probabil datorita bolii olandeze a ulmilor (ophiostoma ulmii).
  • Intervenții umane/amenințări pentru arbore
  • Alt impact uman: arborele se afla intr-o rezervatie stricta, nu sunt interventii asupra lui.
  • Intervenții pozitive: exista un mic panou de informare ce mentioneaza specia (ulmus montana), diametrul de 198 cm si varsta de 400 de ani.
  • Locația arborelui
    Localitate Prigor, Caras-Severin
    Latitudine
    Longitudine
    Așezare
  • în peisaj , pădure
  • Alte: Arborele se afla in Rezervatia Naturala Izvoarele Nerei, inclusa in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
  • Importanță
    Acest ulm singular este unul din simbolurile Rezervatiei Izvoarele Nerei. Se gaseste in interiorul celei mai extinse paduri virgine de la noi, la altitudinea de circa 950 m, in arboretul pur de fag, unde ajunge in plafonul superior al padurii. Dimensiunile sale sunt 192 cm diametru la 1.30 m, inaltime 37.5 m (masurate de Daniel Turcu in 2009). A fost botezat de silvicultorii locali cu numele lui Traian Doda, personalitate militara, politica si culturala a Vaii Almajului. Din pacate, arborele s-a uscat in vara anului 2014, probabil datorita ciupercii Ophiostoma ulmii.

    Nu sunteți conectat (ă). Vă rugăm să vă conectați pentru a încărca fotografii.

    Etapele adoptării:

    1. Înregistrați pe pagina web și autentificați.

    2. Alegeți arborele din pagina Harta sau Arbori.

    3. Solicitați adoptarea de la Detaliile arborelui/Adoptare.

    4. Așteptați confirmarea administratorului.

    5. Trimiteți un scurt e-mail la adresa tamas.reka@poganyhavas.ro clarificând ce tip de responsabilitate doriți să împliniți (de ex. vizitarea periodică a arborelui, raportare despre condiția arborelui; încărcare imagini noi despre arbore; discuții cu localnici despre valorile arborilor bătrâni; organizare programe; sprijin financiar pentru activități de conservare a arborilor bătrâni și pășunilor cu arbori; alte activități inovative – ne bucurăm pentru orice inițiativă, vă rugăm numai să specificați/prezentați prin e-mail).

    În prezent, acest copac nu este adoptat de nimeni.