Detaliile arborelui

Informaţii generale
Nr arbore 4627
Specie Paltin de munte
Circumferință: 400 cm
Înregistrat de violeta_debren
Data înregistrării 22 Octombrie 2018, 19:35
Condiția arborelui
  • Valoare naturală: arborele prezintă un trunchi scurt, înfurcit, cu o circumferință de 4 m. coroana este înaltă și largă, cu câteva ramuri tăiate în decursul anilor, în special pe latura dinspre trotuar. nu sunt urme de intervenții antropice care i-ar putea afecta stabilitatea sau starea de sănătate, arborele sintuându-se, alături de alți arbori, într-o zonă verde protejată de un gard. starea de vegetație este viguroasă, exemplarul situându-se în zona de optim ecologic al speciei.
  • Intervenții umane/amenințări pentru arbore
  • Nu sunt date
  • Locația arborelui
    Localitate Câmpulung Moldovenesc
    Latitudine
    Longitudine
    Așezare
  • într-o localitate, zonă privată
  • Alte: Paltinul se găsește în curtea Spitalului de Psihiatrie și face parte dintr-un parc destul de frumos și bătrân. Este aproape de centrul orașului și de exemplarul secular de Tisa, care este doar peste drum. În cadrul parcului de la Spitalul de psihiatrie pot fi admirate și alte exemplare frumoase de arbori care au aceiași vârstă cu paltinul, parcul fiind înființat în aceiași perioadă. În preajma acestuia se găsesc multe instituții ale orașului cum sunt: Poliția, Detașamentul de Pompieri, Școala Bogdan-vodă, Casa de Cultură. Toate acestea fac deosebit de accesibilă localizarea arborelui secular.
  • Importanță
    Datorită rezistenței la poluanții atmosferici dar și aspectului decorativ al frunzelor, în special toamna, paltinul de munte a fost mult cultivat în afara arealului, ca specie de parc, devenind uneori invadant.

    Nu sunteți conectat (ă). Vă rugăm să vă conectați pentru a încărca fotografii.

    Etapele adoptării:

    1. Înregistrați pe pagina web și autentificați.

    2. Alegeți arborele din pagina Harta sau Arbori.

    3. Solicitați adoptarea de la Detaliile arborelui/Adoptare.

    4. Așteptați confirmarea administratorului.

    5. Trimiteți un scurt e-mail la adresa tamas.reka@poganyhavas.ro clarificând ce tip de responsabilitate doriți să împliniți (de ex. vizitarea periodică a arborelui, raportare despre condiția arborelui; încărcare imagini noi despre arbore; discuții cu localnici despre valorile arborilor bătrâni; organizare programe; sprijin financiar pentru activități de conservare a arborilor bătrâni și pășunilor cu arbori; alte activități inovative – ne bucurăm pentru orice inițiativă, vă rugăm numai să specificați/prezentați prin e-mail).

    În prezent, acest copac nu este adoptat de nimeni.