Detaliile arborelui

Informaţii generale
Nr arbore 32
Specie Platan oriental
Circumferință: 600 cm
Înregistrat de Simo
Data înregistrării 21 Iunie 2015, 15:04
Condiția arborelui
  • Elemente moarte vizibile
  • Scorbură
  • Intervenții umane/amenințări pentru arbore
  • Ars
  • Ramuri tăiate
  • Alt impact uman: desi este probabil cel mai vechi copac din capitala, platanul nu este ingradit si protejat. scorbura este adapost pentru oamenii strazii, facandu-se frecvent focul in interiorul lui. atat terenul cat si apa raului din preajma sa sunt poluate, crengile copacului rupte; pomul rezista si intra in vegetatie in fiecare sezon, desi nu are suficient teren, raportat la marimea sa. desi protejat, nu s-au facut lucrari de toaletate si nici fertilizare. un copac monument al naturii, lasat in plata domnului.
  • Intervenții pozitive: primaria mun. bucuresti a identificat, marcat arborele si l-a inclus pe lista arborilor protejati prin lege; 2 placute explicative au fost montate in vecinatatea sa, dintre care una a fost furata, una exista si acum
  • Locația arborelui
    Localitate Bucuresti
    Latitudine
    Longitudine
    Așezare
  • într-o localitate, zona publică
  • Importanță
    Platanul de la Podul Cotroceni este, alaturi de dudul din curtea Bisericii Batistei, cel mai vechi copac din Bucuresti. A fost inclus pe lista arborilor protejati si marcat de Primaria Mun. Bucuresti. Cu toate acestea este acum 'casa' pentru oamenii strazii care fac focul in interiorul scorburei sale, care i-au taiat crengile si au poluat mediul din jurul lui. Se pare ca acest copac are cel putin 300 de ani, dateaza dinainte de vremea lui Alexandru Ioan Cuza, de cand au inceput primele lucrari de canalizare a raului Dambovita. Este un arbore impresionant, urias, care uimeste prin rezistenta cu care a supravietuit intr-un spatiu atat de ingust, inconjurat de betoane si neglijat de oameni.

    Nu sunteți conectat (ă). Vă rugăm să vă conectați pentru a încărca fotografii.

    Etapele adoptării:

    1. Înregistrați pe pagina web și autentificați.

    2. Alegeți arborele din pagina Harta sau Arbori.

    3. Solicitați adoptarea de la Detaliile arborelui/Adoptare.

    4. Așteptați confirmarea administratorului.

    5. Trimiteți un scurt e-mail la adresa tamas.reka@poganyhavas.ro clarificând ce tip de responsabilitate doriți să împliniți (de ex. vizitarea periodică a arborelui, raportare despre condiția arborelui; încărcare imagini noi despre arbore; discuții cu localnici despre valorile arborilor bătrâni; organizare programe; sprijin financiar pentru activități de conservare a arborilor bătrâni și pășunilor cu arbori; alte activități inovative – ne bucurăm pentru orice inițiativă, vă rugăm numai să specificați/prezentați prin e-mail).

    În prezent, acest copac nu este adoptat de nimeni.