Noutăți și evenimente

Pășunile cu arbori în Parlamentul European

Scris de: Róbert Biró în 20 Noiembrie 2015

În data de 17 noiembrie 2015, a avut loc în Parlamentul European seminarul despre pășunile cu arbori și Politica Agricolă Comună. Inițiativa a fost organizată de Asociația Microregională Pogány-Havas (România) împreună cu EFNCP (European Forum on Nature Conservation and Pastoralism) și Birdlife Europe. Evenimentul a fost găzduit și susținut cu generozitate de către europarlamentarul din România, domnul Sógor Csaba (Partidul Popular European).

Seminarul a fost co-găzduit de deputații Clara Aguilera (Spania) de la Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European și Catherine Bearder (Regatul Unit) de la Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa .

Scopul seminarului a fost sensibilizarea deputaților europeni în ceea ce priveşte pășunile cu arbori, valorile multiple sociale şi ecologice ale acestora, problemele lor de conservare şi impactul politicii agricole comune asupra acestor peisaje. Au fost prezentate studii de caz şi au fost discutate implicaţiile asupra politicilor europene în ceea ce priveşte sustenabilitatea păşunilor cu arbori.

În jur de 130 de delegați au ascultat prezentările şi au dezbătut diferitele probleme legate de păşunile cu arbori. Acest eveniment, ca prim pas, a reprezentat un exemplu bun de colaborare între sfera politică, civilă şi academică pentru a forma front comun în vederea menţinerii unor valori comune. 

Albumul cu fotografii poate fi vizualizat aici!

Materiale și prezentații descărcabile (în limba engleză):

Programul evenimentului

Publicația profesională a seminarului

Comunicat de presă

Ted Green - The importance of Europe’s wood pastures

Guy Beaufoy - EU policies for wood pastures

Hartel Tibor - Romanian case study

Peter Einarsson - Swedish case study

Alvaro Picardo - Spanish case study

Trees Robijns - New CAP better or worse?

Christina Borchmann, Director, Unit J, DG AGRI

 

Parteneri și sponsori

Organizat de European Forum on Nature Conservation and Pastoralism, Pogány-havas Association și BirdLife Europe.

Cu sprijinul financiar al SÓGOR Csaba MEP, Clara AGUILERA MEP, Arborii Remarcabili din România, British Ecological Society Forest Ecology Group, Royal Society of Biology, DG ENVI (Comisia Europeană), Trashumancia y Naturaleza, Swedish Society for Nature Conservation și Arcadia Fund.

Opiniile exprimate pe acest site sau în timpul acestui eveniment nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Comisiei Europene sau ale altor finanțatori.