Hírek és események

Székelyföldi fás legelő túrák

Szerző: Tamás Réka, utolsó módosítás: 2017. április 28.

Tegyen egy sétát Erdély fás legelőin, amelyek mára európai ritkaságnak számítanak! Találkozzon sok száz éves famatuzsálemekkel és ismerkedjen meg e gyönyörű, középkori eredetű tájak kialakulásával, hagyományos és mai használatuk történetével és az ehhez kapcsolódó helyi kultúrával. Megtudhatja, mi veszélyezteti napjainkban a fennmaradásukat és hogyan tud akár Ön is bekapcsolódni a megmentésükbe.

 A kirándulások során szakképzett vezető segítségével meglátogathat egy-egy öreg-fás legelőt és megismerkedhet nevezetes (pl. az év fája díjat elnyert) fákkal. A séta során bemutatásra kerül a Románia legszebb fái kezdeményezés, melynek célja a fás legelők védelme, melynek védnöke az Erdély értékei iránt mélyen elkötelezett Károly herceg. Az érdeklődők elsajátíthatják a fák mérésének módszertanát, így ők is részesei lehetnek a tudományos kutatások alapjaként szolgáló online térképes adatbázis bővítésének.

A kirándulás része igény esetén egy helyi termékekből összeállított szabadtéri piknik ebéd (szalonna, sajt, túró, házi kenyér, zöldségek, stb.).

Az érdeklődők három különböző túra közül választhatnak, amelyet a csatolt dokumentumban mutatunk be.

Fás legelő túra ajánlat